Możliwość komentowania Jakie są główne determinanty rozwoju społeczno-ekonomicznego? została wyłączona

Analiza efektów globalnych kryzysów finansowych na gospodarkę światową.

By zrozumieć, czym jest wino, wypada rozróżnić skład jego szczegółów, kiedy jest winogronem, sokiem z winogron a w następnej kolejności winem. Sok z winogron przed fermentacją składa się głównie z wody oraz cukrów, a również z kwasów i innych substancji syntetycznych w mniejszej ilości, jakie są obowiązkowe za nieodwołalny skład wina. Fermentacja wyskokowa przekształca dużą część węglowodanów z soku z winogron w trunek etylowy, jednak zostawia inne interesujące relacje, takie jak gliceryna. Niektóre z tych związków, jakie są obecne w mniejszym stopniu, dają przeświadczony charakter degustacji wina, tak jak i obecność garbników, jakie znajdują się w skórce winogron i można je uważać za oczywisty konserwant, jaki pozwala winom starzeć się znacznie więcej niż 5 lat, co potwierdza wina. Inne szczegóły dodaje się do wina w sposób sztuczny i składają się na to, co nazywa się akcesoriami do wina. Akcesoria te maja na celu stabilizować miarodajne związki (białka, kryształy winianu itd.), obniżyć pułap kwasów, przeciwutleniaczy (kwas askorbinowy), farmaceutyków przeciwbakteryjnych (dwutlenek siarki, kwas sorbowy, sorbinian, kwas benzoesowy, kwas fumarowy).

1. Przejrzyj

2. Zobacz szczegóły

3. Przejdź dalej

4. Wskazówki

5. Przewodniki

Comments are closed.