Możliwość komentowania Własne projekty DIY z wykorzystaniem elektroniki. została wyłączona

Jak zarządzać finansami osobistymi?

Fermentacja alkoholowa jest beztlenowym procesem przemiany materii, jaki zezwala drożdżom (Saccharomyces cerevissiae) pochłonąć cukry z soku z winogron, by uwolnić dwutlenek węgla i alkohol etylowy, jaki zostaje w końcowym roztworze wina. Stężenie alkoholu etylowego różni się w zależności od rodzaju winogrona oraz warunków. Na przykład w winach stołowych jest pomiędzy 7 a 14 procent, w winach musujących, 11 a 13 procent, w sherry między 16 a 18 procent. Najczęstszym sposobem w celu uzgodnienia zawartości alkoholu w winie jest zmierzenie jego temperatury wrzenia – dowiedz się więcej na stronie wina. Wina posiadają w dodatku niewielkie ilości innych alkoholi, takich jak alkohol metylowy. Nie są one prostolinijnym skutkiem fermentacji, jakkolwiek hydrolizy pektyn (odkrywających się w skórce winogrona) za pomocą działania enzymów. Bowiem pektyna znajduje się bardziej w skórce niż w soku, białe wina obejmują niemało mniej alkoholu metylowego aniżeli wina czerwone. W co niektórych przypadkach się podgrzewa sok, aby wyeliminować tą kompozycja metylową, choć w takiej ilości nie jest ona złośliwa dla organizmu ludzkiego.

1. Tutaj

2. Przeglądaj

3. Zobacz więcej

4. Sprawdź teraz

5. Tutaj Sztuka tworzenia własnych mebli i dekoracji wnętrz.

Comments are closed.